16 اکتبر، روز جهانی غذا

روز جهانی غذا؛ روز رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی


۲۴ مهر ماه برابر با شانزدهم اکتبر، روز جهانی غذا نامیده می شود. روز جهانی غذا به افتخار تاسیس سازمان FAO (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) در سال ۱۹۴۵ نامگذاری و در سراسر جهان گرامی داشته می شود. هدف سازمان FAO (فائو) کسب حمایت همه جانبه به منظور بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، برقراری امنیت غذا و تغذیه، تولید و دسترسی به غذای سالم و ایمن در مناطق مختلف جهان و کاهش اشکال گوناگون سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی است.

هر سال حدود ۱۵۰ کشور جهان روز جهانی غذا را برای توجه جهانی به سایه سیاه فقر و گرسنگی گرامی می‌دارند.

در این روز سازمان‌های بین المللی با هدف برقراری روابط در زمینه کشاورزی و برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست تلاش می‌کنند و در حقیقت تلنگری برای بیداری وجدان‌های به خواب رفته و همدردی با افرادی است که از ابتدایی‌ترین حق زندگی، یعنی غذا محروم هستند. در حال حاضر بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان هنوز غذای کافی و سالم برای خوردن ندارند.

غذا، ماده حیاتی غذا مانند آب و هوا پشتوانه زندگی بشر است و بدون آن قادر به ادامه زندگی نخواهیم بود. غذا خوردن برای بزرگسالان بسیار مهم و برای رشد کودکان امری حیاتی است.

 

غذا، جایگزینی برای داروها

سقراط می‌گوید:”باشد که خوراک، دوایتان باشد و دوایتان خوراکتان”! این جمله نشان می‌دهد که مواد غذایی اهمیت زیادی دارد و استفاده از برنامه غذایی سالم باعث می‌شود شما به مصرف دارو نیازی پیدا نکنید. هر غذایی چند نوع ویتامین دارد که می‌تواند برای سلامت بدن مفید باشد.

 

سوء تغذیه

 شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر هرگاه کلمه سوء تغذیه را می‌شنوید یاد لاغری و کمبود وزن شدید می‌افتید، اما خوب است بدانید بدن انسان به دو منظور اصلی به مواد غذایی نیاز دارد. یکی برای تأمین انرژی به منظور انجام فعالیت‏‌های روزمره و همچنین تأمین مواد اولیه برای رشد و نمو و ترمیم بافت‏های فرسوده. هنگامی که فردی، نسبت لازم را در دریافت گروه‏‌های غذایی رعایت نکند، دچار سوءتغذیه می‏‌شود. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، کمبود غذا برای بسیاری از مردم به مشکل اساسی تبدیل شده و سوءتغذیه مهم ترین عامل تهدید کننده سلامت عمومی در جهان است. افزایش جمعیت، فقر، رژیم غذایی نامناسب، پرخوری و بدخوری به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز نقش موثری در سوءتغذیه دارند. عدم تغذیه‌­ی مناسب همچنین موجب بیماری در سیستم گوارشی، افزایش خطر سرماخوردگی، خستگی، کج خلقی، مشکلات باروری و … می‌شود.